Arrangementer

ODSHERRED KIRKEMUSIKFESTIVAL

7/10 - 28/10 2020Onsdag den 7. oktober kl. 19.00.

Koncertgudstjeneste i Grevinge kirke

Beatles i kirken. Pianist Kenneth Reiner og sognepræst Tommy T. Corfixen er efterhånden kendte for deres særlige koncertgudstjenester. Som altid vil blandingen af religiøst inspirerede sange og højmesse kaste nyt lys over sangene og musikken. Teksterne vil afsløre skjulte kristne budskaber. Vi skal høre og synge med på: All you need is love, Let it be, Yesterday, My sweet lord, Hey Jude, Jealous guy, Love is real og with a little help from my friends. Klik her og læs mere

 

Onsdag den 7. oktober kl. 19.30.

Orgelkoncert i Højby kirke

250 og 150 år: Jubilæum for Beethoven og Vierne. Ludvig van Beethoven, tysk komponist født i 1770, er især kendt for sin kammermusik og sine symfonier. Hør en transkription af en sats fra 8. symfoni samt eksempler på mere ukendte stykker for orgel. Louis Vierne, fransk komponist født i 1870, var organist i Notre Dame-kirken i Paris og kendt som orglets virtuose mester. Ved orglet er én af landets mest velanskrevne organister, Flemming Dreisig, som efter embeder i bl.a. Maribo og Københavns domkirker nu har sit virke i Odden kirke.

Klik her og læs mere

 

Torsdag den 8. oktober kl. 19.00.

Jubilæumskoncert i Hørve kirke

Vallekilde og Hørve kirkers organist, Daniel Abildgaard, har siddet på orgelbænkene i 10 år. Han danner denne aften trio med sopranen Karin Sauer og klarinettisten Lars Aabo. Besøg kirken og lyt til sang og musik i et varieret og smukt program. Efter koncerten er menighedsrådet vært med kaffe og lagkage.

 

Lørdag den 10. oktober kl. 17.00.

Salmepoesi og flygeltoner i Nykøbing Sj. Kirke

I marts udkom Bibelselskabets nye oversættelse af Bibelen i et mundret og nutidigt sprog, og vi har til denne tidlige efterårsaften samlet en buket af de nyoversatte smukke Davids salmer, som sognepræst Gunhild Als vil læse op fra med organist Timon Müller ved flygelet i et tæt samspil mellem ord og toner.

Efterfølgende vil der være en forfriskning i våbenhuset. Tilmelding nødvendigt på kirkens hjemmeside.

 

Søndag den 11. oktober kl. 10.00.

Musikgudstjeneste i Rørvig kirke

Gudstjeneste med musik i Rørvig Kirke. Organist Knud Wendelboe og kirkesanger Poul Thunbo spiller musik af J.S. Bach for orgel og guitar.

 

Søndag den 11. oktober kl. 14.00.

Musikgudstjeneste i Hørve kirke

Denne søndag får du mulighed for at synge med på de nye salmer fra salmebogen. Det er organist Daniel Abildgaard der spiller for.

 

Søndag den 11. oktober kl. 16.00.

Gregoriansk musikgudstjeneste i Lumsås kirke

Vi får besøg af Horsens Klosterkirkes Munkekor under ledelse af Michael Hvas Thomsen.

Koret vil synge de gamle gudstjenesteled på latin, kyrie, gloria, halleluja, sanctus, benedictus og Agnus Dei – men prædikenen vil selvfølgelig være på dansk. Kom og oplev en ægte, smuk og andagtsfuld middelalderstemning denne eftermiddag i Lumsås Kirke.

Klik her og læs mere

 

Søndag den 11. oktober kl. 16.00.

Kirkekoncert i Asnæs kirke

Ved denne koncert får Asnæs kirke besøg af to spændende operasangere, sopranen Anne Sophie Hjort Ullner og den norske basbaryton Martin Eidsgaard Hatlo, samt den dedikerede organist Ruben Munk. Koncertprogrammet i Asnæs kirke byder på værker af Hayden, Mozart, Carl Nielsen og J.S. Bach.

Klik her og læs mere

 

Onsdag den 14. oktober kl. 16.00.

Kirkemusikken og Beethoven i Fårevejle kirke

Beethoven fremstår ikke særlig kendt for sit forhold til religiøsitet og kirkemusik.

I anledning af hans 250-års fødselsdag i år sætter vi lys på denne side af ham. Musiker og foredragsholder Henrik Engelbrecht vil komme og fortælle og spille. Desuden medvirker Flemming Hjort og Eric Holm.

 

Onsdag den 14. oktober kl. 19.00.

Ladies Night i Odden kirke

En aften i selskab med kvindelige komponister. Et kig i salmebogen og højskolesangbogen afslører, at der ikke er mange kvindelige komponister bag vores salmer og sange. Den gode nyhed er, at der hele tiden kommer flere til. Organist Flemming Dreisig og kirkesanger Alice Sarp vil give smagsprøver på, hvad kvinderne kan med musik og sang af bl.a. Nadia Boulanger, Benna Moe, Merete Windler, Anne Linnet og Carole King.

 

Søndag den 18. oktober kl. 16.00.

Glædens Salmer i Asnæs kirke

I 1984 skrev komponisten Erling D. Bjerno musik til 15 digte af Johannes Johansen og samlede dem under titlen ”Glædens Salmer” De har hidtil kun ligget i manuskript, men er nu renskrevet og ved koncerten i Asnæs Kirke fremføres de, for første gang på Sjælland, af kirkesangere fra Asnæs, Grevinge og Nykøbing, Vibeke Monberg, Peter Kjærsgaard Hansen og Grethe Bertel Wiingaard. Bjørn Monberg sidder ved klaveret.

Hvis pladsen tillader det, bliver publikum inviteret til at synge med på et par af salmerne.

 

Søndag den 25. oktober kl. 16.00.

Rumkoncert i Korskirken i Vallekilde

Præst Janne Sulkjær og organist Hanne Helledie tager tilhørerne med på en tur ud i rummet.                  

Der vil både blive spillet nykomponeret musik og kendte toner, og der vil kunne høres både gamle og nye poetiske tekster, - og lidt fakta oplysninger får vi også. Også billeder, nogle malet af kunstnere, andre taget med teleskop fra jorden eller fra satellitter vil indgå. - De vil blive projekteret op på kirkens vægge.

 

Onsdag den 28. oktober kl. 19.30.

Koncertfortælling om Sebastian i Vig kirke

Trio Guldagger+ optræder i Vig kirke. Det er Albert Madsen, Mette Guldagger, Per Larsen og Anders Heidelbach, der gennem fortællingen byder på en stribe af trubaduren Sebastians store sange: ”Når lyset bryder frem”, ”Rose”, ”Romeo” og ”Måske ku vi”, ligesom de også præsenterer en række af de store musicalsange, samt nogle af de nyeste sange.

Klik her og læs mere


Odsherred Provsti - Holtets Plads 1 - 4500 Nykøbing Sj. - Tlf. 59 91 90 06 - aas@km.dk