Arrangementer

Søndag den 10. oktober kl. 16.00.

Koncert i Korskirken i Vallekilde

Med afsæt i efterårets stemninger og farver, hvor drømme og erindringer mødes, lægger eftermiddagen op til refleksion over tidens gang og livets forgængelighed, over naturens skønhed og evigheden.

Digte og andre tekster fra bibel og skønlitteratur veksler med solosang og fællessang, - ledsaget af billeder, der projiceres op på kirkens hvælvinger.
Medvirkende: Jens Peter Jensen (orgel, klaver, harmonika), operasanger Børge Nielsen, kirkesanger Lisser Lundgaard Bak samt valgmenighedens præst Janne Sulkjær.

 

Mandag den 11. oktober kl. 19.00.

Koncert i Grevinge kirke

Her præsenteres Prins Gustav Ensemblet, der består af Kresten-Erik Dahl, Anders Tangaa, Mikkel Vale og Rasmus Agertoft. Ensemblet har blandt andet sunget på Nationalmuseet, i Tivoli og på Den Sorte Diamant i København, på Nyborg Slot og i adskillige kirker rundt i landet. Koncerten vil byde på studenterviser, aftensalmer og sange til fædrelandet fra den danske mandskorssangs vugge på Regensen i begyndelsen af 1800-tallet, den periode vi også kalder Den Danske Guldalder. 

Tirsdag den 12. oktober kl. 19.30.

Koncert i Højby kirke

Salmer fra en Beat-tid – En collage bestående af sang og oplæsning

En anderledes koncert, hvor stærke tekster fra Bibelen sammenstilles med nogle af de allermest kendte beatsange fra perioden omkring 1970.

Fire fynske musikere og skuespillere står bag konceptet: Oplæsning: Tina Kruse Andersen. Sang: Simon Mott Madsen. Klaver: Bjørn Krog Thesbjerg. Kirkeorgel: Tore Bjørn Larsen 

Klik og se plakat her

 Lørdag den 16. oktober kl. 15.00.

Koncert i Nykøbing Sj. Kirke

Kom og oplev musik med rod i den nordiske folkemusik fremført af den unge trio Azur Azur, med Frederik Menzink på kontrabas, Jonathan Fjord Bredholt på klaver og Rasmus Brinck på nyckelharpa

 

Lørdag den 16. oktober kl. 16.00.

Kirkekoncert i Odden kirke

Temaet for denne koncert er kærlighed. Kærligheden til Gud og næsten, og til den eneste ene, udtrykt i salmer, sange, orgel- og blæsermusik. Ud over kirkens organist Flemming Dreisig og kirkesanger Alice Sarp medvirker også trompetisten Ketil Christensen, tidligere 1. solotrompetist fra det Kgl. Kapel og trompetist i Aalborg Symfoniorkester Lars Ole Schmidt.

 

Søndag den 17. oktober kl. 10.30.

Musikgudstjeneste i Rørvig kirke

Ved dagens gudstjeneste vil organist Knud Wendelboe og kirkesanger Poul Thunbo fremføre barokmusik for orgel og guitar.

 

Søndag den 17. oktober kl. 15.00.

Kirkekoncert i Asnæs kirke

En koncert ved ”DUO 1704”, som består af Kjeld Lybecker Steffensen (barokcello) og Leif Meyer (cembalo). Duoen spiller spændende barokmusik på originalinstrumenter og undervejs fortælles om både musikken og om instrumenterne. Ved koncerten spilles der værker af bl.a. Vivaldi og Telemann. 

Søndag den 17. oktober kl. 15.00.

Orgelkoncert i Nykøbing Sj. kirke 

Kirken får besøg af organist Morten Schousboe. Han vil i dagens anledning spille musik af Bach, Franck, Messiaen og en uropførelse af Flemming Christian Hansen.

 

Søndag den 17. oktober kl. 21.00.

Lysshow i den mørke tid i Vig kirke

Live performans med det imponerende værk ”Solhesten” på Vig kirkes tårn ved kunstneren Karin T. En menneskelig rejse i lyd og billeder. Der er optakt i kirken fra kl. 20.00 med musikalsk underholdning.


 

Torsdag den 21. oktober kl. 19.00.

Cellokoncert i Hørve kirke

Vi får besøg af Anker Sigfusson, der er cellist fra det jyske musikkonservatorium med afsluttende diplomeksamen fra 1990. Han har siden 2015 specialiseret sig i J.S Bachs 6 fantastiske solo-cellosuiter. Denne aften vil han fremføre Suite nr. 1 og nr. 3.

 

Torsdag den 21. oktober kl. 19.30.

Kirkekoncert i Fårevejle kirke

Oplev kirkemusik i nyt tonesprog med Mikkel Andreassen, som er komponist og organist, foruden korleder og konservatorielærer i Esbjerg. Han har komponeret et værk over Hjerting Kirkes enestående altervæg, som Robert Jacobsen skabte i 1992. Mikkel Andreassens værk hedder Hjerting Orgelbog.

Det er særdeles spændende musik: Forunderlig og ny, samtidig med, at musikken ganske tydeligt

vedstår sig sin arv. Ligesom altervæggen illustrerer et kristent fællesunivers, bliver Mikkel Andreassens

musik på smukkeste vis en del af forkyndelsen. Der er noget at glæde sig til. 

Fredag den 22. oktober kl. 19.00.

Koncert i Nr. Asmindrup kirke

En aften med komponist og musiker Anna Karina Berg som vil synge egne og andres tekster akkompagneret af organist Arild Bjørn.

 

Tirsdag den 26. oktober kl. 16.30.

Tirsdagskoncert i Hørve kirke

Oplev den første af Hørve kirkes tirsdagskoncerter, denne dag vil den lokale Trio Tento bestående af Karin Sauer, sopran, Lars Aabo, klarinet, og kirkens organist Daniel Abildgaard stå for musikken som bevæger sig i den klassiske periode, inden for Europas grænser.

Odsherred Provsti - Holtets Plads 1 - 4500 Nykøbing Sj. - Tlf. 59 91 90 06 - aas@km.dk